Přes 6 000 čtverečních metrů protihlukových stěn z hliníku, 4 700 čtverečních metrů transparentních výplní řady noba okno a k tomu zhruba čtvrt kilometru lamel proti oslnění. To vše jsme museli stihnout během listopadu a prosince loňského roku nainstalovat na novém úseku slovenské dálnice D1 jižně od Nitry.

Stavba úseku D1 jižně od Žiliny byla technicky náročná. Zahrnuje mimo jiné dva tunely a jednu estakádu. Dodavatelské firmy začaly tuto část stavět v roce 2014. Kvůli náročným geologickým podmínkám stavební část skončila až na konci loňska. Dálnice odvádí dopravu ze silnic první třídy, uleví obyvatelům regionu a řidičům zároveň zkracuje dobu jízdy o 10 minut.

Sesterská společnost mmcité+, pro kterou zajišťujeme výrobu a montáž, měla na starosti sedm stavebních objektů. Už tak obtížné podmínky dané požadavkem na rychlou montáž komplikovalo zpožďování předcházejících stavebních prací, nepříznivé zimní počasí i skutečnost, že sloupy pro instalaci výplní dodávala jiná firma.